T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - İTO Başakşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihce

May

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesinde misafir Okul Olarak Eğitim Öğretime başlamış olup, iki yıl aradan sonra 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında M.Emin Saraç İmam  Hatip Lisesi kampüsü içinde yer alan M.Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu  binasında misafir okul olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Okulumuzda örgün eğitimle birlikte hafta sonu yaygın eğitim de yapılmaktadır. İstanbul Ticaret Odasının bağışı ile 2017-2018 yılında Başakşehir Göçmen Konutları içerinde kendi binasına taşınmıştır.

İstanbul Ticaret Odası, (kısaca İTO) İstanbul'da faaliyette bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerinin düzenlendiği, kayıt altına alındığı ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu kurumdur. Oda faaliyetlerini genel olarak Eminönü'de bulunan merkez binasında gerçekleştirmektedir.İstanbul Ticaret Odası ülkenin aydınlık geleceği  olan çocuklar ve gençlerin  uygun fiziki şartlarda eğitim alabilmeleri için okul yaptırma çalışmalarına 1968 yılında başlamıştır.

İTO Başakşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi;Din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip bireyler yetiştirerek, onları yüksek öğrenime hazırlamaktadır. 2014 yılından bu yana üstlendiği misyonuna ve vizyonuna uygun olarak eğitim vermeyi sürdürmektedir.

 

May

Okulumuz Tanıtımı, Birimleri ve tarihçesi linkte ektedir.