İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - İTO Başakşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi «Sözlük Özgürlüktür», dilimizin zenginliklerini içeren çok çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizi buluşturmak amacıyla hazırlanmış, kapsamlı bir etkinlik projesidir.

“Sözlük Özgürlüktür” Ocak ayı faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizle Divanu Lugati’t Türk okumaları yapılarak okulumuzda “Divanu Lugati’t Türk” köşesi hazırlandı.

Ock

Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavı uygulanmıştır.

Ock

Bakanlığımız tarafından 2023–2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlanmıştır. Bu plan kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde katkısı olan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

İstanbul Gençlik Oyunları kapsamında düzenlenen Paintball turnuvasında okul takımımız Başakşehir şampiyonu oldu ve İstanbul finallerinde yarışmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve Nursel Gülfırat hocamızı tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmenlerimiz 12. sınıf öğrencilerimize yönelik birinci dönem sonu faaliyetleri kapsamında çeşitli ikramlarda bulundu. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmen ve öğrencileri Filistin konusunda farkındalık oluşturmak için Filistin temalı aksesuarların satışının yapıldığı bir  stant açtı. Destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Değerler Kulübü öncülüğünde okulumuz öğrencilerine yönelik II. dönem başlayacak olan “Zarâfet Eğitimi” için tanıtım programı düzenlendi. Programda emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Kütüphanecilik Kulübü Ocak 2024 etkinlikleri kapsamında 11-I sınıfı öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ramazan YAYLA rehberliğinde Türk Edebiyatından örnekler panosu hazırlamıştır. Hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Değerler Kulübü öğretmenlerimiz öğrencilerimizdeki Kudüs bilincini diri tutmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle rozet yapıp sonrasında rozetleri  boyadı. Etkinliği gerçekleştiren değerler kulübü öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının I. dönemini tamamladık.

Karne töreninde birinci dönem itibarıyla 9-10-11 ve 12. sınıflarda dönem birincisi olan öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla törenimiz sona erdi.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Değerler Kulübü öğretmenlerimiz ”İkram Bahane Namaz Şahane” sloganıyla öğle namazı çıkışı öğrencilerimize ikramda bulundular. Namazların makbul, mescitlerin dolup taşması temennisiyle yapılan bu güzel etkinlik için kulüp öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Elif Nur ÇOLAK tarafından 04/01/2023 Perşembe günü “Okul Başarısında Ailenin Rolü” konulu eğitim gerçekleştirildi. Bu verimli eğitimden dolayı öğretmenimize ve katılım gösteren velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında öğrencilerin akademik başarısını güçlendirmek için 12. sınıf öğrencilerimize yönelik ‘Psikolojik Sağlamlık’ konulu sunum yapıldı. Rehber öğretmenimiz Kübra Sevda İpek’e teşekkür ediyoruz.

Ara

Bu proje dâhilinde yapılacak etkinliklerde, öncelikle öğrencilerimize dünyamızın ve düşüncemizin kelimelerle şekillendiğini fark ettirmek istiyoruz. Yeni kelimeler öğrenmeyi teşvik ederek onların kelime hazinelerini ve kavram bilgilerini genişletmeyi amaçlıyoruz. Zira kelime hazineniz, kavram bilginiz ne kadar genişse o kadar geniş düşünebilirsiniz. Ne kadar geniş düşünüyorsanız o kadar özgürsünüz.

“Sözlük Özgürlüktür” Aralık ayı faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizle Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eseri okundu ve okulumuzda  “Safahat Sözlüğü Köşesi” hazırlandı.